Beweegkuur Obesitas


Overgewicht neemt steeds ernstigere vormen aan en zeker voor de toekomst is dit zorgelijk. De kosten voor de gezondheidszorg zullen daardoor stijgen en de gezonde levensjaren nemen af. Steeds meer mensen ontwikkelen ook obesitas.


Uit onderzoek is gebleken dat we niet zozeer meer zijn gaan eten, maar vooral minder zijn gaan bewegen. We worden met z’n allen steeds inactiever. Waar je vroeger simpelweg geen keuze had, staat nu die verleidelijke auto voor de deur…


Minder beweging in combinatie met lekker eten is funest voor het gewicht. Denk eens aan een aardappelzak van 5 kilo, en loop daar eens een hele dag mee. Best vermoeiend, niet?!


Afvallen


Enfin, afvallen is niet makkelijk. Het vraagt om langdurige gedragsverandering. Dit is het beste te bereiken in een multidisciplinair programma. Fysiotherapie de Eekmaat organiseert, in samenwerking met de huisartsen, een beweegprogramma “obesitas”.


Voor wie is de beweegkuur?


Een beweegprogramma is voor mensen die:• willen afvallen,• te weinig bewegen,• gemotiveerd zijn om meer te gaan bewegen,• 18 jaar of ouder zijn.


Hoe ziet de beweegkuur eruit?


Het programma duurt in totaal 11 maanden waarin u tweemaal per week gaat sporten bij Fysiotherapie de Eekmaat, waarvan een deel in groepsverband. Voorafgaand aan het programma wordt er een intakegesprek gepland, waarin uw gezondheidstoestand in kaart wordt gebracht. Het doel is daarbij gebaseerd op het blijvend bereiken van gewichtsverlies (5-15% van het huidige gewicht).


Oefenzaal
De trainingen vinden plaats in onze oefenzaal die beschikt over diverse trainingsapparaten. Wij vragen u een eigen handdoek en (sport)schoenen die u alleen binnen gebruikt mee te nemen. Het is aan te raden makkelijk zittende (sport)kleding te dragen. Er is gelegenheid om u om te kleden en te douchen. Tevens zijn er kluisjes voor uw waardevolle spullen aanwezig.


Wanneer start de beweegkuur?


U kunt op elk moment instromen in een beweegprogramma.


De trainingsdagen en -tijden zijn op:
maandagochtend en woensdagochtend van 9:00 uur - 10:00 uur.
maandagavond en woensdagavond van 19:00 - 20:00 uur. In overleg met u worden de dagen/tijden gepland.


Het is de bedoeling dat u het beweegprogramma zonder onderbreking doorloopt.


Verwijzing


Voor deelname aan het beweegprogramma heeft u geen verwijzing nodig.


Wat zijn de kosten?


De kosten voor deelname aan het programma zijn afhankelijk van uw zorgverzekering. Voor meer info, bel met onderstaand telefoonnummer.


Aanmelden


Spreekt bovenstaand stukje u aan en bent u gemotiveerd om veranderingen te maken in uw huidig eet- en beweegpatroon?
Neem dan nu contact op met Fysiotherapie de Eekmaat. Tel.: 053-4618738 en meld u nu aan!