Valt u vaak of bent u bang om te vallen?

U kunt terecht bij Fysiotherapie De Eekmaat voor het `Vallen Verleden Tijd`-programma. 


Dit program
ma is voor ouderen het enige valpreventieprogramma in Nederland waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het ook echt goed werkt.
 
Na het volgen van het programma is de kans op vallen met de helft verminderd en is de valangst zelfs met nog meer afgenomen!
 Dit betekent dat mensen minder in een isolement leven en beter kunnen omgaan met valgevaarlijke situaties zoals; scheve stoeptegels, natte bladeren in het bos of een lastige trap.


Daarnaast worden veel mensen na een val angstiger om te bewegen. Ze gaan activiteiten vermijden waardoor hun conditie verslechtert. Oo
k hieraan wordt aandacht besteed tijdens de cursus.
Met de cursus `Vallen Verleden Tijd` zullen we stapsgewijs oefenen hoe u het beste kunt vallen. Ook worden situaties gecreƫerd welke in het dagelijks leven kunnen leiden tot een val. Komt u vanuit lig niet meer omhoog? Dan gaan we ook dit oefenen. De cursus kan zowel in groepsverband als individueel gegeven worden.


Voor meer informatie over het `Vallen Verleden Tijd`-programma kunt u terecht bij Bart Klaver, fysiotherapeut bij Fysiotherapie De Eekmaat, Schoolstraat 20, Glanerbrug. Tel. 053-4618738.